onderzoek-voeding-Supplementen
DRIE PIJLERS
In mijn praktijk zijn de volgende drie pijlers belangrijk.
- Onderzoek
- Voeding
- Supplementen
ONDERZOEK
Binnen de orthomoleculaire geneeskunde kijken we naar je klachten, gecombineerd met wat je eet. Zo wordt duidelijk welke stoffen je wellicht tekort komt.
Je kunt de stof die je mist gaan slikken middels supplementen en kijken of je klachten verminderen. Op deze manier werken veel orthomoleculair therapeuten. Niets mis mee, maar de vraag is: “waaróm mis je deze stof?” Krijg je ‘m niet genoeg binnen met je voeding? Of ligt er een ander probleem aan ten grondslag? Ik zou graag de oorzaak van je klachten willen achterhalen zodat we die langdurig kunnen oplossen. Dus geen brandjes blussen maar de pyromaan opsporen.
Daarom gaan wij samen op zoek naar het onderliggende probleem. In mijn praktijk maak ik gebruik van laboratoriumonderzoek, zoals bloed- en ontlastingsonderzoek en van bioresonantie. Welke onderzoeken nodig zijn hangt helemaal af van je klachten. Wil je je klachten graag tot de bodem uitzoeken, of heb je vragen? Ik werk met een gratis telefonische intake.
ONDERZOEK
Wat je eet speelt een belangrijke rol in het oplossen van klachten. Wat is nu gezond en wat kan je beter niet eten? Laat ik voorop stellen dat ik niet voor diëten ben maar het veel belangrijker vind dat iemand gezond en gevarieerd eet, en het liefst zo veel mogelijk wat past bij het seizoen.
Waarom dit zo belangrijk, vertel ik je uitbreid tijdens een consult. Ook verwerk ik dit in een persoonlijk voedingsplan voor je. Want gezond eten is niet voor iedereen hetzelfde. Dat hangt af van je klachten, je darmflora en van mogelijke voedselintoleranties. Wil je hier meer over weten of wil je meteen aan de slag? Tijdens een telefonische intake bespreken we je klachten en hoe ik je het beste kan helpen.
SUPPLEMENTEN
Waarom heb je supplementen nodig als je gezond en gevarieerd eet? Uit onderzoek blijkt dat we ondanks gezonde voeding toch niet voldoende binnen krijgen. De reden hiervoor is onder andere dat de landbouw is veranderd. De landbouwgrond is verarmd, productie moet steeds sneller en dat gaat ten koste van de vitamines en mineralen. Daarbij is onze behoefte aan vitamines en mineralen ook verhoogd. Denk aan het leven in de stad, belasting door stress, straling, sporten, zwangerschap, een vegetarische leefstijl, medicijngebruik, chronische ziekten enz. De meeste vitamines en mineralen kunnen we niet zelf aanmaken. De basis hiervoor blijft gezond eten maar dit is dus niet altijd voldoende. Om van je klachten af te komen kan het nodig zijn om eventuele tekorten aan te vullen met supplementen.
Wil je hier meer over weten of ben je nieuwsgierig hoe het met jouw vitamine- en mineralenpeil gesteld is? Tijdens een telefonische intake, bespreken we je klachten en hoe ik je het beste kan helpen.
Smaakt naar meer? In dit blogartikel leg ik alles nog wat uitgebreider uit.
Wil je weten waar je op moet letten als je supplementen koopt? Lees verder
Wist je dat je darmbacteriën hard voor jou aan het werk zijn en je helpen gezond te blijven? Je moet ze dus wel op de goede manier te eten geven. Lees meer
Waarom verovit
Persoonlijke
begeleiding
Wetenschappelijke
onderbouwd
Veel uitleg & inzichten