Blog

Heerlijk bananenbrood

Bananenbrood

Heerlijk bananenbrood. Google ‘bananenbrood recept’ en je vind een oneindige variatie aan recepten. Mijn ervaring is dat er vaak gluten worden gebruikt in de recepten. En als er geen gluten worden gebruikt ontbreekt havermout of amandelmeel niet in het ingrediënten lijstje. 

Haver en amandelmeel zijn producten die veel gebruikt worden bij glutenvrije recepten. Het beste is als je varieert met je voeding en niet steeds dezelfde granen eet. Van havermout heb ik verschillende ontbijt varianten die ik regelmatig gebruik. Daarom ben ik altijd op zoek naar ontbijt,- en lunch varianten waarbij ik geen haver(mout) of amandelmeel gebruik. 

Daarom dus deze versie: een heerlijk bananenbrood! Ik heb gebruik gemaakt van boekweitmeel, door alles wat er in het brood zit verwerkt proef je niets van de wat ‘hartige smaak’ van het boekweitmeel.

Ingrediënten:

  • 4 bananen (eventueel ook een banaan voor de bovenkant van de cake zoals ik ook heb gedaan)
  • 4 eieren
  • 90 mg kokosolie (gesmolten)
  • 25 gr geraspte kokos
  • 65 gr boekweitmeel
  • 100 gr arrowroot
  • 2 theel kaneel
  • 1 theel baking soda
  • 75 gram noten grof gehakt (bijv. pecan of paranoten)
  • 50 gram chocola (72% of meer in kleine stukje gehakt)
  • eventueel nog cranberries of in stukjes gesneden abrikozen

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C en vet een cakeblik in. Leg eventueel een strook bakpapier op de bodem.
  2. Doe de 4 bananen, eieren en kokosolie in de (hogesnelheids)blender of foodprocessor en meng alles tot een glad mengsel.
  3. Voeg de kokosrasp, boekweitmeel, arrowroot, kaneel en baking soda toe en mix alles goed door elkaar.
  4. spatel de noten, chocola en eventueel ander lekkers door het beslag, en giet het beslag in het cakeblik. Als je nog een extra banaan hebt kan je deze in plakjes snijden en verdelen over de bovenkant. Druk ze een klein beetje in het beslag.
  5. Bak het bananenbrood in 45-50 minuten gaar in de oven. Laat het brood 30 minuten afkoelen voor je het snijd.

Op zoek naar andere gezonde ontbijt varianten:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email