Darmtherapie

Stel, je hebt een huis gekocht. Een echt opknappertje. Je bent van plan er iets moois van te maken. Alles wat kapot is repareer of vervang je en er komt een nieuwe laag verf. Daarna maak je alles schoon. Niemand zal een nieuwe bank kopen en deze in het oude vieze huis zetten met het idee dat daardoor het huis is opgeknapt.

DARMEN EN PROBIOTICA

Zo is het ook met onze darmen. Een veel gehoorde oplossing voor darmproblemen is probiotica. De bacteriën die daarin zitten willen we graag in onze darmen hebben. Echter, als je darmwand beschadigd is of als er bijvoorbeeld een ongewenste indringer in je darmen huist, is het dweilen met de kraan open als je goede darmbacteriën toevoegt. Ze spoelen voornamelijk mee de wc in, dus dat is dure ontlasting. Daarnaast kunnen ze ook meer schade aanrichten als de darmwand beschadigd is.

DARMEN ZIJN VERBONDEN MET DE HERSENEN

Wellicht heb je geen last van je darmen en denk je dat dit voor jouw klachten niet belangrijk is. Maar de darmen vervullen een belangrijke rol in ons lichaam. Als je verliefd of erg zenuwachtig bent, dan kan je dat in je buik voelen. Dit komt doordat onze hersenen nauw verbonden zijn met onze darmen. Wat er in onze darmen gebeurt, beïnvloedt onze hersenen, en andersom geldt hetzelfde; wat er in ons hoofd gebeurt beïnvloedt onze darmen. Dat heeft alles te maken met de neurotransmitters die onze darm produceert.

DARMEN EN HET IMMUUNSYSTEEM

Daarnaast hebben onze darmen een belangrijke taak voor het immuunsysteem. Alles wat er binnenkomt in onze darmen wordt aan een nauwkeurig onderzoek onderworpen door specifieke cellen. Dat is nodig om te voorkomen dat vreemde indringers in ons bloed terecht komen.

KLACHTEN DOOR DARMPROBLEMEN

Als we een probleem hebben in onze darmen kan dit verstrekkende gevolgen hebben. De klachten blijven dus niet bij een beetje winderigheid of een opgeblazen gevoel. Een darmprobleem beïnvloedt ook ons humeur en kan zorgen voor klachten als hoofdpijn, eczeem, vermoeidheid, neerslachtigheid, acne, slaapproblemen en hormonale klachten.

ONTLASTINGS- EN BLOEDONDERZOEK

Door middel van ontlastings- en/of bloedonderzoek is goed te zien welk probleem er in de darmen speelt. Is er sprake van een ontsteking? Zijn er te weinig goede darmbacteriën aanwezig? Hoe is het gesteld met het immuunsysteem in de darm. Leeft er een parasiet of schimmel in de darm die de oorzaak is van alle klachten, of is er misschien sprake van een voedingsintolerantie? Wanneer de oorzaak van het darmprobleem is weggenomen heeft dit een positief effect op het hele lichaam. Heel vaak verdwijnen de andere klachten als de darm weer goed functioneert. Om deze reden is darmtherapie een belangrijk aandachtspunt in de behandeling.

Wil je meer weten over darmtherapie, of vraag je je af of dit nuttig is bij jou klachten? Je kunt vrijblijvend bellen om hier meer over te vragen.

FREQUENTIEPATRONEN HERSTELLEN

Met het bioresonantie apparaat kan de frequentie van ieder orgaan gemeten worden en kan er bepaald worden of bepaalde ziekmakende frequenties aanwezig zijn van bijvoorbeeld parasieten. De elektromagnetische trillingen van schadelijke substanties kunnen door bioresonantie therapie worden gereduceerd of zelfs geëlimineerd door de juiste frequentiepatronen aan het lichaam terug te geven. Ook kan het immuunsysteem ondersteund worden door frequenties van groenten en kruiden. Daarnaast kan de werkzaamheid van een supplement worden getest. Invalshoek tijdens de meting blijft altijd een orthomoleculaire visie, bedoeld om het lichaam te versterken en onbalans te verminderen. De bioresonantie meting ondersteunt de orthomoleculaire analyse die plaatsvindt op basis van de anamnese en het gesprek tijdens het consult.

Waarom verovit

1

Persoonlijke
begeleiding

2

Wetenschappelijke
onderbouwd

3

Veel uitleg &
inzichten

NEEM CONTACT OP