Blog

Aardbei-chocolade kwarktaart, vrij van veel allergenen

Vegan aardbei-chocolade taart

Recept van een aardbei-chocolade kwarktaart. Taart maken als je hebt te kampen met voedselintoleranties kan nog best lastig zijn. Glutenvrij en zuivelvrij gaat nog prima. Moet het ook nog eivrij zijn, dan is de keuze een stuk beperkter. Voeg daar nog een amandel intolerantie aan toe en je eindigt waarschijnlijk met iets wat droog is en uit elkaar rolt van ellende (gebrek aan gluten), of je hebt buikpijn van de verkeerde keuzes die je maakte.

Deze aardbei-chocolade kwarktaart voldoet aan alle eisen: glutenvrij, zuivelvrij, eivrij en amandelvrij. Dit is een wat zomerse variant met aardbeien. Het is een beetje een kruising tussen een cheesecake en kwarktaart. Binnenkort zal ik ook een meer winterse variant plaatsen van een vegan taart met een chocoladevulling

Hij wordt het mooist, en het meest glad van structuur als je hem maakt met een hoge snelheidsblender. Maar zonder kan ook. Het kan helpen als je de cashewnoten dan even laat weken.

Ingrediënten:

Bodem:

  • 200 gr medjool dadels zonder pit
  • 200 gr pecannoten
  • 3 eetl. Cacao

Vulling:

  • 500 ml kokosmelk
  • 2 eetl. rundergelatinepoeder (bijv. Great Lakes, oranje bus)
  • 100 gr kokosolie
  • 250 gr cashewnoten (eventueel geweekt)
  • 500 gr aardbeien, gewassen
  • 4 eetl. Citroensap
  • 4 eetl. Honing
  • 1 theel. vanilla extract of ½ theel. vanillepoeder  

Topping:

  • 250 gr. aardbeien in stukjes
  • 50 gr. pure chocolade

Springvorm

Zo maak je het

  1. Doe alle ingredienten voor de bodem in een foodprocessor en maal tot een plakkerige massa.
  2. Druk deze massa stevig aan op de bodem van een springvorm, zet apart.
  3. Roer de gelatinepoeder door de kokosmelk in een steelpan, breng aan de kook. Haal dan meteen de pan van het vuur. Schep de kokosolie in het mengsel zodat dit kan smelten.
  4. Maal de cashewnoten tot een fijne poeder in de foodprocessor of blender. Voeg dan alle overige ingredienten van de vulling toe en maal tot een gladde massa.
  5. Schenk het kokosmelk mengsel bij het aardbeien/cashewnoten mengsel, en maal het nogmaals goed door elkaar tot het volledig glad is.
  6. Schenk dit op de taartbodem en zet de taart minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.
  7. Verdeel vlak voor serveren de gesneden aardbeien over de taart. Smelt de chocola au bain-marie en besprenkel de taart hiermee.
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email